Snudde og vant på straffer


Sveiva reddet først poeng og slo så Akerselva på straffer i kveldens kamp i eliteserien for menn.


Onsdagskamp i Kringsjåhallen, Akerselva tar imot Sveiva. Begge lag har 12 poeng, Sveiva med en kamp mindre spilt. Får vi en kamp med skikkelig trøkk i idag, snart får vi svaret.

Frisk start med Sveiva rett på mål fra duell. Så begynner krigen. Sveiva´s Fredrik Rognlien fyrer av etter 3.25, ballen treffer en kølle og dupper pent i mål, 0-1. Det varer ikke lenge før Per Christian Brath gjør det samme den går rett inn, er det en keepertabbe? Uansett så er det 1-1. Midtveis har lagene hvert sitt overtall hvor ingen av de omsetter. Akerselva med fullt mannskap, Morten Møller-Olsen klinker ballen i krysstanga, tilbake i keeper og i mål, 2-1. Helt mot slutten roter Sveiva i forsvar og Mats Rongsjord takker for det med 3-1, tid 19.44. Vi tar pause.

Andre periode og krigen fortsetter om enn litt roligere. Det bygger seg raskt opp i tempo og på 27.11 Snurrer Brath og smekker ballen i mål, 4-1. Sveiva kommer inn i en bra periode midtveis, ruller ball og Sindre Palving reduserer først til 4-2 før den andre Sindre, Bjerknes setter inn 4-3 og det er match igjen. Gjestene fortsetter og setter høyt press men plutselig snur Akerselva bråfort og Møller-Olsen øker til 5-3. Det blir litt klabb og babb siste del av midtperioden og ikke flere mål, vi tar pause igjen.

Siste periode og Sveiva ut i fullt trøkk, kjører Akerselva knallhardt og får en tidlig redusering av Palving, 5-4. Akerselva drar tempoet ned men når Sveiva vinner ballen er det mot mål som gjelder. 46.48, Andreas Valbye sniker seg inn kjøkkenveien og vi er like langt. Halve perioden har snart gått og nå har Sveiva snudd, 5-6 legges pent inn av Rognlien. Akerselva svarer nå og nå spares det ikke på kruttet, Ager med et skudd som stryker rett over krysset. Spillet bølger men når Nicolai Omdahl får ballen servert i Sveiva´s slott blir det 6-6. Akerselva tilbake i ledelsen når Sveiva sovner et lite øyeblikk og Rongsjord kommer inn kjøkkenveien og får ballen over streken, 7-6. Sveiva tar time out, setter ut keeper og når Gustafsson lemper ballen mot mål går den rett inn, 7-7. Vi må ha straffeslag for å få en avgjørelse på denne kampen som har hatt alt.

Akerselva begynner. Begge lag har tatt sine første fem og det er 1-1 og vi fortsetter med ett og ett straffeslag. Akerselva´s Rongsjord scoret på sin første men nå er Tomi Ahonen med og redder. Sindre Bjerknes bommet på sin første men er kald nå og setter ballen bak Andreas Nordli. Sveiva tar en sterk seier etter en solid laginnsats, og får to poeng med til andre siden av byen.

Akerselva - Sveiva 7-8 (3-1,2-2,2-4) etter straffer

Kringsjåhallen, tilskuere ikke oppgitt

Mål Akerselva: Per Christian Brath 2, Mads Rongsjord 2, Morten Møller-Olsen 2, Nikolai Omdahl.

Mål Sveiva: Sindre Palving Christiansen 2, Fredrik Rognlien 2, Sindre Bjerknes, Marcus Gustafsson, Andreas Valbye.

Utv.: Akerselva 1x2 min., Sveiva 1x2 min.

Skudd: 25-27

Dommere: Kristoffersen/Olsen

(C) All rights reserved - ikke bruk materiale fra innebandyavisen (tidligere Assisten.no) uten skriftlig tillatelse.