Sandnes beholder plassen

KH 3284
Vålerenga rykker ned og Sandnes beholder plassen i eliteserien for menn, som neste sesong gjennomføres med elleve lag da ingen klubber rykker opp. Det har Norges Bandyforbund fattet vedtak om i dag. 

Norges Bandyforbund har tatt bestemt seg og vedtatt at på bakgrunn av den seneste sesongens seriespill rykker Vålerenga ned fra eliteserien for menn som kjent, men Sandnes som kom på kvalifiseringsplass beholder plassen da kvalifiseringen er avlyst, og ingen klubber rykker opp. Dermed ble det vedtatt at eliteserien for menn neste sesong spilles med elleve lag isteden for tolv som er vanlig.


Norges Bandyforbund pressemelding: 

– Narvik, Sjetne og Ull/Kisa hadde, som vinnere av sine respektive 1. divisjoner, kvalifisert seg for Elitekvalifisering sesongen 2019/2020 og skulle spilt Elitekvalifisering.

– Elitekvalifiseringen 2019/2020 ble avlyst, på linje med all annen aktivitet som skulle vært gjennomført etter 11. mars, i våre tre idretter. Sandnes, som tilhørte Eliteserien sesongen 2019/2020, hadde etter dette ingen kvalifisering å delta i, og kan derfor ikke flyttes ned en divisjon.


– Narvik, Sjetne og Ull/Kisa, som tilhørte 1. divisjon sesongen 2019/2020, hadde etter dette heller ingen kvalifisering å delta i, og kan derfor ikke flyttes opp en divisjon. Det finnes ingen objektive holdepunkter for å velge ett av disse tre lagene fremfor et annet for å fylle opp den 12. plassen i Eliteserien kommende sesong.

(C) All rights reserved - ikke bruk materiale fra innebandyavisen (tidligere Assisten.no) uten skriftlig tillatelse.