Beholder plassen i eliteserien

23032019 MIK 1496
(Foto: Mikael Karlholm)

Fredrikstad beholder plassen i eliteserien, det står klart etter at de i ettermiddag slo Narvik i den første kampen i eliteseriekvalifiseringen som spilles i Bodø denne helgen. 


Max Davis-Lind sendte Narvik i føringen etter halvannet minutt, men så var det mer eller mindre slutt på moroa for nordlendingene. 


Fredrikstad uten en syk stjernekeeper Nicholay Halvorsen og med kun 13 utespillere med seg til Bodø, hadde god kontroll mot Narvik og etter 17-6 seier kunne de juble for ny kontrakt i eliteserien. For selv om de i teorien fortsatt kan få trøbbel, er det lite som tyder på at Narvik skal komme foran på tabellen etter helgens kvalifiseringskamper. 

23032019 MIK 1525
Unggutten Samuel Hellström var kampens beste poengplukker og var innvolvert i ni scoringer for Fredrikstad.


For Narvik hengte bare noenlunde med i et kvarter før eliteserieklubben viste hvor stor nivåforskjellen er. Anført av en brennhet Samuel Hellström og kaptein Stian Setterberg gjorde østfoldingene litt som de selv ville. Hellström var poengbest med ni poeng (4+5), tett fulgt av Setterberg som noterte seg for åtte poeng (4+4). I tillegg scoret ungguttene Vegard Handelsby og Mathias Wågbø tre mål hver. Hos Narvik handlet mye om nevnte Davis-Lind og Anders Thunman Hälldahl, sistnevnte noterte seg for fem poeng (3+2) og han var poengbest for Narvik i ettermiddag. Eldstemann hos Narvik, Bård Heitmann ble forøvrig 47 år gammel i dag, og selv om ringreven drar på årene er det fortsatt fart i beina. 

23032019 MIK 1635
Anders Thunman Hälldahl var beste poengplukker hos nordlendingene i dagens oppgjør. Svensken var sentral da Narvik rykket opp til Get-ligaen i ishockey tidligere i uken.  

6-2 etter den første perioden ble til 14-3 etter to perioder. I den siste perioden slo Fredrikstad av på takten og da endte perioden uavgjort, og totalt ble det 17-6 foran 72 oppmøtte i Mørkvedhallen. KAMPFAKTA

I morgen venter Vålerenga for begge lag. Fredrikstad er først ut på morgenen før Narvik avslutter mot Oslo-klubben på ettermiddagen.