Nor 92 til sluttspill

KRH 0902
Det ble svært spennende i jakten på den siste sluttspillplassen i ettermiddag. Akerselva ledet lenge og det så ut til at Harstad skulle ta den siste plassen, men det ble allikevel Nor 92 som ble siste lag til sluttspill.


Vi er på plass i Kringsjåhallen i dag. Siste runde for herrene og det er noen spennende timer foran oss. De som har lest artikkelen i går hos Innebandyavisen vet hva det dreier seg om. Akerselva har mulighet å gjøre ting trøblete for dagens gjester Nor 92. 

Det er en forsiktig start fra lagene med noen små sjanser til Akerselva. Nor 92 svarer med kontringer og etter tre minutter tar gjestene føringen på en av dem, Didrik Grøstad til 0-1 på tavlen. Akerselva setter fart og trykker på, som igjen ender med 1-1 i det sjette minutt, Nicolai Omdahl etter flere sjanser foran mål. Det roer seg betraktelig ned i tempo og det er veldig «snillt» spill. Mye løping en og en med ball og like mye balltap. Nor 92 kommer til flere store sjanser, også alene med keeper Rune Sandholm som kommer seirende ut av situasjonene hver gang. Så snur det og etter 18 minutter er det Akerselva som tar føringen, Magnus Andersson på en retur fra keeper og hjemmelaget kan gå til pause med ledelse 2-1.

KRH 0692
Akerselvas målvakt Rune Sandholm gjorde livet surt for gjestene i starten av dagens kamp. 


Nor 92 går rett i angrep etter hvilen men glemmer det meste på et frislag til Akerselva. Da kan Ulrik Engmann stå alene og sette 3-1. Alex Wallin svarer like etter med å banke inn 3-2, men på et nytt frislag til hjemmelaget blir det 4-2. Nor 92 lærte ikke fra det forrige. Tavla viser tre minutter og nå går vi tilbake til løpingen. Midtveis får Nor 92 overtall og det omsettes raskt til 4-3 av Wallin. Minuttet senere er gjestene igjen i overtall, ballen går litt for sakte og spillerne står og ser på når Oscar Larsson løper igjennm og alene med keeper gjør han ingen feil 5-3. Det tenner til nå og når Akerselva har fullt lag igjen kommer reduseringen når Kristian Becher gjør det selv, 5-4. Akerselva jager mål og Nor 92 svarer med ny kontra, Mathias Gommerud bringer balanse 5-5. Nå viser Akerselva muskler, først Magnus Andersson til 6-5, og like etter viser de at de også kan kontre, 7-5 Omdahl. Mer blir det ikke denne perioden, men det er enda 20 minutter igjen og alt kan skje.

KRH 0737
Etterhvert løsnet det for Nor 92 i dagens oppgjør og etter seier på straffer kunne nykommerne juble for sluttspillsplass. 


Igjen begynner Nor 92 best etter hvilen. Etter bare minuttet kontrer de og Alexander Jaksland finner nettmaskene til 6-7. Så er det Akerselva som kontrer, kommer med to og begge får en mulighet men Kulpakko redder, da fosser Nor 92 i kontra og Wallin banker inn utlikningen 7-7. Nå kriges det over hele banen, som ender med overtall til hjemmelaget. Det gjør de heller dårlig og Nor 92 er igjen i full styrke. Så plutselig er det gjestene som er i ledelsen når Wallin igjen får plass. 

Den gleden skal ikke vare, nytt frislag for Akerselva og det er likt 8-8. De siste to minuttene er det intens nerve i hallen, Akerselva vil vinne men Nor 92 vil ha poeng. Det ender 8-8 og dermed er Nor 92 sikret sluttspill ettersom Harstad tapte 11-10 mot Sandnes på Vestlandet. Her skal det avgjøres på straffer, og der er det Nor 92 som tar ekstra poenget. KAMPFAKTA

Bare nesten for Harstad
Harstad gjorde det de kunne og fikk en drømmestart på dagens oppgjør mot Sandnes. Men hver gang de stakk i fra i målprotokollen kom vestlendingene tilbake, og i den andre perioden løsnet det for hjemmelaget som var i føringen. Tomålsledelsen ble til fire før Harstad mobiliserte de siste kreftene og reduserte til 10-9 med to minutter igjen, men da klev Linus Dahlström frem for femte(!) gang og avgjorde kampen. En redusering sekundet før slutt fastsatte sluttresultatet til 11-10 og Harstad går glipp av sluttspillet. KAMPFAKTA