Litt av et regnestykke

7O8A4866
Det er fortsatt litt spenning igjen før siste serierunde i eliteserien for menn som spilles i morgen lørdag. Her er forutsetningene og hvordan lagene som kjemper om den siste sluttspillplassen kan sikre seg den.


I toppen er det allerede avgjort at Greåker og Sveiva blir nummer en og nummer to, der er det bare spenning knyttet til om Greåker går ubeseiret og uten poengtap og således blir historiske. Det blir også kamp om bronsen etter at Slevik slo Gjelleråsen sist, og med to poengs forsprang kan Gjelleråsen sikre seg den to poeng mot Sveiva, hvis ikke Slevik avgir poeng mot serieleder Greåker i siste serierunde. Blir det likt på poeng er Slevik forbi og sikrer seg bronsen etter å ha skaffet seg et plussmål innbyrdes. 

LES OGSÅ: – Hadde vært gøy å få det til


Tunet på femteplass blir der de er uansett resultat mot seriejumbo Bækkelaget, som ikke heller har noe å spille for i siste serierunde. Bækkelaget blir sist og rykker ned til 1.divisjon, og ikke heller Fredrikstad på kvalifiseringsplass har noe å spille for mer enn ære i siste serierunde.


Det samme gjelder Sarpsborg og Sandnes, som i prinsipp bare kan bytte plass med hverandre da de møter Fredrikstad og Harstad på hjemmebane i siste seriekamp. 

IMG 6430
Kan Harstad sikre seg den siste sluttspillsplassen eller blir det Nor 92 som stikker av med den?


Litt av et regnestykke
Harstad har desto mer å spille for, sammen med Nor 92. Får Harstad hjelp av en Akerselva-seier mot Nor 92, er de nemmelig sikret sluttspillplass selv med dårligst målforskjell om alle tre sluttspillsjagende lag ender på 21 poeng. For da blir det opprettet innbyrdes tabell, der Harstad har vunnet tre av fire kamper mot Akerselva og Nor 92, som betyr at nordlendingene blir nummer en i den tabellen. De kan også ta seg videre ved ta flere poeng enn Nor 92 i siste serierunde, da de per dags dato ligger på samme poeng som nykommerne.

Akerselva på sin side har ikke mulighet å ta seg til sluttspill, men kan ta seg forbi Nor 92 på tabellen ved seier og det frister garantert. Nor 92 på sin side er sikret sluttspill på innbyrdes oppgjør mot Harstad, så lenge de havner på samme poeng eller tar flere poeng enn sistnevnte i morgen, men det forutsetter at ikke Akerselva vinner alle tre poengene. Litt av et regnestykke og det er med andre ord duket for stor spenning i Hanahallen og Kringsjåhallen i morgen ettermiddag.

Siste serierunde - 2. mars:
14.00 Akerselva-Nor 92
14.00 Gjelleråsen-Sveiva
14.00 Greåker-Slevik

14.00 Sandnes-Harstad
14.00 Sarpsborg-Fredrikstad
14.00 Tunet-Bækkelaget

Alle kamper kan følges LIVE via InnebandyLIVE i morgen, og vi linker til oppdateringer og eventuelle streams som vanlig i vår før kampen-artikkel som publiseres i morgen tidlig.