På stø kurs mot nedrykk

7O8A7605
Sandnes tok tre viktige poeng i jakten på sluttspillplass, og påførte Bækkelaget Oslo-klubbens 11. strake tap i årets sesong.


I dag er det herrenes to siste seriekamper før VM og Assisten er på plass. Undertegnede i Bækkelagshallen der hjemmelaget får Sandnes på besøk. Bækkelaget har enda til gode å ta poeng denne sesongen, men kanskje de vil overraske oss i dag. Sandnes har nok også lyst på poeng, særlig med tanke på neste serierunde borte mot Harstad som ligger likt poengmessig med dem.

7O8A7567
Bækkelagets trener Vebjørn Olaussen så seg nødt å bruke timeouten sin allerede i det syvende minutt.

Kampen blir utsatt et kvarter grunnet annet arrangement som drar ut på tiden. Når vi endelig kommer igang ser det ut som om Bækkelaget ikke har forstått at nå er vi igang. De første seks minuttene er de rett og slett ikke med og Sandnes rekker å finne nettmaskene tre ganger. Bækkelaget tar en tidlig timeout og det hjelper, får igang hode og bein og er også med nå. Hjemmelaget spiller seg til flere muligheter men siktene er litt dårlig innstilt. Tempoet er på topp og det er tett og tøft. Etter en bedre periode for Bækkelaget blir det allikevel Sandnes som øker til 4-0 når Jesper Engström får bruke den tid han vil for å sikte. De siste to minuttene går bort i en del surr og rot og vi tar pause.

7O8A7718
Nok et platt fall for Bækkelaget i eliteserien i ettermiddag mot Sandnes, som gikk på sitt 11. tap for sesongen. Her scorer Oskars Erikis et av fire trøstemål. 

Midtperioden starter med Sandnes i overtak og det resulterer i 5-0 i det tredje minutt. To minutter senere får Bækkelaget overtall, holder bra fart på ballen og presser Sandnes lave, men får ikke mål. Sandnes derimot, fullt lag og rett i angrep, bruker litt tid men 6-0 er et faktum. Bækkelaget gir seg ikke, kjemper om hver eneste ball men det vil seg ikke. Kommer i kontra men da er stolpen i veien. 14 minutter og Sandnes i overtall, det omsettes raskt til 7-0. Omsider i det 18. minutt får Bækkelaget full klaff når Magnus Tviberg reduserer til 7-1, som også blir resultatet etter to perioder.

Siste periode starter vi i Hawaii-modus med store sjanser begge veier. Med ti minutter igjen begynner målene å komme også. Bækkelaget kjemper for alt de er verdt men det drøyer for lenge før reduseringene kommer. Det hjelper heller ikke at de også får flere mål baklengs. Hjemmelaget gir aldri opp og skal ha mye kred for det. Det ender med nytt tap 9-4. og Bækkelaget har stø kurs mot nedrykk. Sandnes tar VM-oppehold som nummer åtte etter en seier og et tap i helgen.

KAMPFAKTA Bækkelaget-Sandnes(C) All rights reserved - ikke bruk materiale fra innebandyavisen (tidligere Assisten.no) uten skriftlig tillatelse.