Sveiva viste styrke

7O8A0481
Sveiva viste hvorfor mange ser på de som en seriøst gullkandidat i kveldens kamp mot Sarpsborg.


Rommenhallen, Sveiva får igjen Sarpsborg på besøk og denne gangen er det alvor. Sveiva vant generalprøven men nå er det rene ark og andre forutsetninger.

Noe avventende start fra begge lag. Tempoet skrus opp gradvis og det skal raskt vise seg hvem som mestrer dette. Etter fem minutter bryter Billy Persson seg frem og setter 1-0 med et velplassert skudd. Nå blir det mer og mer Sveiva, Sarpsborg får ikke låne ballen mye og henger ikke helt med. Halvspilt periode når Frikk Bruland snapper opp en feil og gjør det selv til 2-0. Det blir hetere nå og det ender med spill fire mot fire. 13 minutter og Jonas Bøckman kontrer inn 2-1 og tenner Sarpsborg. Sveiva holder på ballen og med et overraskende skudd fra Sindre Bjerknes sitter 3-1. Hjemmelaget fortsetter å holde på ballen og en frustrert Sarpsborgspiller går altfor hardt til og må sone fem minutter for den. Sveiva spiller veldig bra i disse fem minuttene, Sarpsborg blir rundspilt og det blir en dyr straff, Tre mål setter Sveiva og øker ledelsen til 6-1. Brage Harby gjør det fullkomment for hjemmelaget og med to sekunder igjen på tavla kommer pauseresultatet 7-1. Klarer Sarpsborg å komme tilbake etter dette tro?


Sveiva kjører på, men plutselig kommer Sarpsborg i angrep og etter fire minutter får de straffe.
Den settes høyt over, og det påfølgende overtallet gir heller ingen mål. Sveiva med fullt lag igjen tar raskt tilbake kontrollen og etter syv minutter er det de som får overtall. Heller ikke de omsetter. Etter 12 minutter kommer Sarpsborg tungt i angrep og nå kommer endelig reduseringen, Samuel Magnusson til 7-2. Hjemmelaget fortsetter å dominere og når Per Christian Brath kan stå og skyte to ganger fra kant må det bli mål. Den første klinger i tverrliggeren men den andre lager svimerke i nettet, 8-2, som også blir resultatet til pause.

Billy Persson starter siste periode alene virker det som, ni sekunder og 9-2. Nå følger det en rotete periode med mange utvisninger til Sveiva. Sarpsborg har fem mot tre i to minutter men klarer ikke å komme forbi Sveivas forsvar. Sveiva slutter å protestere på seg flere utvisninger og igjen våkner Persson. Løper fra Sarpsborgs spillere flere runder og til slutt er det Andreas Valbye som setter 10-2. Sarpsborg resignerer nå og Sveivas Kaptein Sindre Bjerknes setter de to siste som da til slutt har blitt 13-2. 


KAMPFAKTA Sveiva-Sarpsborg

Greåker best i Kringsjåhallen
Etter en målløs kunne et effektivt Akerselva ta ledelsen både en og to ganger, før mesterlaget Greåker viste hvorfor de ble dobbeltmester forrige sesong. Da de lå under 1-2 kom det fem scoringer på drøyt seks minutter, og østfoldingene kunne gå til siste hvile med 7-2 ledelse. Den økte de til 9-2 før Akerselva våknet til liv og prøvde å jobbe seg inn i kampen, men Greåker vinner til slutt 10-4 på tross av noen reduseringer. KAMPFAKTA

(C) All rights reserved - ikke bruk materiale fra Assisten.no - innebandyavisen uten skriftlig tillatelse.