NM G17: Sundal viste vei

7O8A4170
Til tross for hederlig innsats av Fredrikstad ble det til slutt Tunet og talentfulle Truls Sundal som kunne løfte NM-pokalen.

 

Publikum ble vitne til en jevn åpning mellom Tunet og Fredrikstad i G17 finalen. Men etter seks minutter åpnet scoringsballet. Einar Marensius Delås sendte guttene fra plankebyen i føringen. Tunet ville ikke være noe dårligere, og tre minutter senere var Marcus Skyttermoen frampå og utlignet for Oslo-klubben.

To minutter før førsteperioden ble blåst av sendte Pontus Finstad Tunet i føringen for første gang i kampen, noe som gjorde at stillingen var 2-1 til Tunet etter kampens første 20 min.

7O8A3913
Einar Delås scoret det første målet i finalen. 


Fredrikstad slo tilbake

Dette var en finale der lagene fulgte hverandre som skygger. Ett minutt ut i andreperioden Utlignet Fredrikstad ved Daniel Svendsen, men Tunet svarte to minutter senere ved Johannes Bøhn.

Tunet festet grepet om kampen og hadde banespillet. Bøhn utnyttet det spillemessige overtaket og sendte Manglerud-klubben i føringen før Truls Sundal sørget for at Tunet ledet 4-2 før kampens siste 20 minutter. 

Tunet avgjorde

Men sisteperioden ble en underholdende affære. Først reduserte Fredrikstad ved Steffen Hæren, før østfoldingen igjen var frampå ved Mathias Wågbø. Fredrikstad brukte periodens første fem minutter til å innhente ledelsen til Tunet. 

Men, Tunet ville ikke gi seg. Truls Sundal sendte Oslo-klubben i føringen med sitt andre mål for dagen. Det bølget fram og tilbake, og det var ingen overraskelse at det var Fredrikstad som igjen noterte seg i målprotokollen. Fredrikstads Samuel Hellström utlignet til 5-5.

7O8A3965
Tunet snudde kampen og vant over Fredrikstad. 

Men så bestemte Tunet seg. Philip Laasonen og Tobias Solheim sørget for at Tunet ledet 7-5 da det gjenstod syv minutter av kampen. Men som mange ganger tidligere i matchen kom Fredrikstad tilbake. Hellström satte sitt andre mål for dagen, og spenningen var tilbake da det gjenstod fem minutter av finalen.

Fredrikstad setter inne en sluttspurt, men Tunet holdt unna, og kunne strekke hendene i været og juble for seier i norgesmesterskapet i G17-klassen.

KAMPFAKTA Tunet-Fredrikstad 7-6NBF mobilizie

(C) All rights reserved - ikke bruk materiale fra Assisten.no - innebandyavisen uten skriftlig tillatelse.