Greåker seriemestere!

IMG 6295
Det ble jevnt og spennende mellom rivalene da Slevik og Greåker, da det trengtes straffer for å skille på lagene i seriefinalen. 


Kampen starter i et forrykende tempo og begge lag gir alt i duellene, og det fører til en del slurv. Gjestene skaper de største mulighetene de første fem minuttene, men lagene skifter på å føre spillet. Selv om det er to lag som gir alt offensivt lar scoringene vente på seg. 12 minutter ut i perioden begynner det å bli skikkelig grinete og begge lag trykker til ekstra i duellene. I det 14. minuttet scorer Arvid Wibring Lindqvist og får en luftetur i det samme momentet, etter en stund med «polsk riksdag» nede på banen med to irriterte lag kommer 0-1 opp på tavlen. For svensken blir smellen såpass alvorlig at det ikke blir noen spill i kampen. Det blir mer avventende spill resten av perioden og det blir ingen flere scoringer uten Greåker kan gå til pause med ledelse. 

IMG 6097
En noe annerledes feiring da målscorer Arvid Wibring Lindqvist ligger nede etter en smell. 


Slevik får en drømmeåpning på midtperioden da Johan Åhlberg setter 1-1 allerede etter 41 sekunder. Hjemmelaget virker langt piggere de første minuttene og setter gjestene under press. Det gir uttelling og et par minutter senere gir samme mann Slevik ledelsen 2-1. Det jevner seg ut noe etter Sleviks scoring og blir ganske rotete fra begge lag. Spillet bølger til tider, men det går langt tid mellom målsjansene. Minuttet før slutt setter Åhlberg sitt tredje mål på rad, og Slevik har snudd kampen og går til garderoben med 3-1 ledelse.


IMG 6259
Greåker er seriemestere etter den siste runden i eliteserien, her feirer Nils Jadelind en av scoringene. 


Det er langt lavere tempo i starten av den tredje perioden. Slevik virker fornøyde med å lede kampen og selv om Greåker prøver å komme nærmere i protokollen blir det litt halvhjertet. Først da begge lag må besøke utvisningsbenken tenner det til, og det tenner til skikkelig. Etterhvert får Greåker sjansen i spill fem mot tre og utnytter det direkte og Niklas Nordh står for reduseringen etter åtte minutter, og minuttet etter ordner Martin Lilleby balanse i regnskapet i spill med en mann mer. Scoringen vekker hjemmelaget igjen og de setter gjestene under press, men Greåker stenger rommene så sjansene uteblir. Det drøyer først til det gjenstår seks minutter før Åhlberg finner Thomas Stræte på en kontring før det blir mål igjen. Gleden blir kortvarig for 28 sekunder senere setter Nils Jadelind inn utligningen. Slevik gir alt for å ta tilbake ledelsen men da de ryker på nok en utvisning hamrer Martin Isnes Kvisvik inn 5-4 med to minutter igjen av kampen. Slevik utligner med 13 sekunder igjen, da Stræte finner nettmaskene på et frislag og kampen går til straffer. Med det er Greåker seriemestere for første gang siden 2009, og Slevik trenger seieren på straffer for få sølvet i og med at Sveiva vant sin siste kamp. 


Greåker bommer på tre straffer og når Slevik setter like mange blir det seriesølv på hjemmelaget foran nesa på Sveiva.

IMG 6388
Lars Erik Torp med beviset på at Greåker er seriemestere.

– Deilig!
Kaptein Lars Erik Torp fikk æren å hente pokalen som er beviset på at Greåker årets seriemestere.
– Deilig! Det var i realiteten klart før kampen, men det er deilig nå som det er hundre prosent klart. Det var også deilig at det ble seriegull på poeng og ikke målforskjell, sier Torp til Assisten.

Selv om det ble tap etter straffer var Torp fornøyd med å sikre seriegullet i rivalens hule. o
– Det er klart at det er ekstra deilig å vinne her i derbykamp og bli seriemestere. Men det var litt surt at vi ikke klarer å stenge kampen med tjue sekunder igjen.

Slevik-Greåker 6-5 (0-1,3-0,2-4) *etter straffer
Gressvikhallen, 182 tilskuere

0-1 (13.38) Arvid Wibring Lindqvist (Martin Isnes Kvisvik)

1-1 (20.41) Johan Åhlberg (Thomas Stræte)
2-1 (23.01) Åhlberg (Stræte)
3-1 (38.49) Åhlberg (Christoffer Hansen)
U2 (43.51) Jonas Bøckmann (ulovlig dytt)
U2 (46.32) Åhlberg (slag)
U2 (47.48) Daniel Eriksson (hardt spill)
3-2 (47.59) Niklas Nordh (Nils Jadelind) spill 5 mot 3
3-3 (48.56) Martin Lilleby (Jadelind) spill 5 mot 4
4-3 (53.40) Stræte (Åhlberg)
4-4 (54.08) Jadelind (Lars Erik Torp)
U2 (57.34) William Andersson (ulovlig dytt)
4-5 (57.55) Isnes Kvisvik (Nordh) spill 5 mot 4
5-5 (59.47) Stræte (Åhlberg) spill 6 mot 5
Skudd: 20-18 (6-5,8-7,6-6)
Dommere: Kristoffersen/Olsen

Slevik

Vegard Tvete

Daniel Eriksson, Jonas Gustavsen
Thomas Stræte
Christoffer Hansen, Johan Åhlberg

William Andersson, Kristian Skaftnes
Thobias Hjorth
Ryan Halldén, Eskil Gagnås

På benken fra start: Anders Ottersten (mv), Marius Stiansen (mv), Eirik-Mathias Johnsen, Sondre Hansen, Anders Hansen, Daniel Amundsen, Mathias Rangjord, Jens Alexander Jørgensen, Stian Jensen, Jan Karlsson.

Greåker

Anders Bøckmann Olsen

Martin Kvisvik Isnes, Jørgen Syrrist
Arvid Wibring Lindqvist
Niklas Nordh, Christer Søtorp

Emil Glenge, Stian Larsen
Jonas Bøckmann
Cato Glenge, Martin Rogne

Michael Helgesen, Kenneth Skistad
Martin Lilleby

Lars Erik Torp, Nils Jadelind

På benken fra start: Anders Sahlin (mv), Andreas Grønli, Sander Fauskanger, Henrik Grønli.

(C) All rights reserved - ikke bruk materiale fra Assisten.no - innebandyavisen uten skriftlig tillatelse.