– Gått bedre enn forventet

7O8A8120
Han har allerede passert legender som Ketil Kronberg, Jörgen Jonsson, Runar Snellingen og Willy Fauskanger, nå jakter Tunets Ole Martin Skau Jansson på Peter Fahlström som har målrekorden for en sesong i eliteserien. 


Det blir nok vanskelig å slå rekorden til Peter Fahlström med bare en kamp igjen av grunnserien, men sjansen er fortsatt der for å klatre forbi flere «gamle storscorere» for med en scoringrate på nesten tre per kamp er Tunets Ole Martin Skau Jansson i målform om dagen. Han innrømmer at han godt kunne tenke seg rekorden for flest mål i en sesong som Slevik-legenden har, men er skeptisk til at han klarer å score så mange mål mot Fredrikstad i den siste runden. 

– Det er litt få kamper igjen, ellers så hadde det vært morsomt å prøve å yppe seg på den rekorden. Det er en kamp igjen så vi får bare se hva som skjer, sier Skau Jansson til Assisten.

Flest mål i en sesong - eliteserien menn:
1. Peter Fahlström, Slevik - 60 mål (13/14)
2. Ketil Kristiansen, Sarpsborg - 59 mål (04/05)
3. Erik Jirving, Grei/Målløs - 57 mål (11/12)
4. Johan Åhlberg - 56 mål (16/17)
5. Ole Martin Skau Jansson - 56 mål (17/18)
6. Runar Snellingen, Sagene - 54 mål (09/10)

7. Ketil Kronberg, Gjelleråsen - 53 mål (05/06)
8. Peter Fahlström, Slevik - 53 mål (07/08)
9. Ketil Kristiansen, Sarpsborg - 52 mål (06/07)
10. Jörgen Jonsson, Fjerdingby - 50 mål (06/07)

At det har blitt en suksess-sesong for 24-åringen var langt fra noen selvfølge. Forrige sesong ble det langt mer beskjedne 32 scoringer sammenlignet med årets sesong, for en skadeplaget sniper.
– Hvis noen hadde tilbudt meg 56 scoringer før sesongen startet, så hadde jeg selvfølgelig takket ja til det. Jeg var litt skadeplaget forrige sesong, og det har tatt tid å komme tilbake til det nivå jeg føler at jeg skal være på. I år har det kanskje gått litt bedre enn det jeg hadde forventet selv, men det er bare moro det.

IMG 5725
Tunets Ole Martin Skau Jansson er "bare" fire scoringer fra målrekorden for en sesong i eliteserien, etter to scoringer i helgen mot serieleder Greåker.
 

Nå venter siste kamp i eliteseriens grunnserie, på hjemmebane mot Fredrikstad. Så venter sluttspill for Manglerud-klubben, og for en gangs skyld er man langt fra favoritter.
– Vi slår oppover føler jeg, vi har ikke vært så gode i år som vi var for noen år siden. Det blir tøft, men cup er cup!

LES OGSÅ: De redder mest i eliteserien


Blir det ingen suksess i sluttspillet er det bare å håpe at scoringsformen holder i seg for Skau Jansson, som scoret seks mål i VM-kvalifiseringen og bidro til at Norge blir å se i Praha i desember. For Tunets ving er det neste store mål å spille seg til en plass i VM-troppen.
– VM er det store høydepunktet neste sesong, Jeg ser frem til å krige om en plass i VM-troppen og så håper jeg vi kan hevde oss i Praha.

Toppscorer topp 10
1. Ole Martin Skau Jansson, Tunet - 21 kamper - 56 mål
2. Sindre Bjerknes, Sveiva - 21 kamper - 38 mål
3. Arvid Wibring Lindqvist, Greåker - 21 kamper - 35 mål
3. Atle Laland Egeland, Sandnes - 21 kamper - 35 mål
3. Fredrik Gjødalstuen, Sarpsborg - 21 kamper - 35 mål
3. Ole Mossin Olesen, Tunet - 21 kamper - 35 mål
7. Thomas Stræte, Slevik - 20 kamper - 33 mål
8. Niklas Nordh, Greåker - 17 kamper - 31 mål
9. Lars Erik Torp, Greåker - 21 kamper - 30 mål
10. Johan Åhlberg, Slevik - 21 kamper - 29 mål

LES OGSÅ: Eliteseriens poengkonge

(C) All rights reserved - ikke bruk materiale fra Assisten.no - innebandyavisen uten skriftlig tillatelse.