Tunet straffet Sveiva i derbyet

7O8A3325
De som hadde løst billett i Rommenhallen i kveld fikk akkurat det de betalte for, da Sveiva og Tunet barket sammen i et thrilleroppgjør.


Toppkamp i Rommenhallen i kveld når Sveiva møter Tunet. Og det er vel så enkelt, eller vanskelig, å si at det eneste som teller er seier. Når det er sagt så tror vi at denne kampen kan bli skikkelig tøff, med en liten fordel til hjemmelaget.

Åpningsminuttene bærer bud om en fartsfylt kamp men det roer seg litt. Spesielt ser det ut til etterhvert at Sveiva har problemer med å komme opp i fart. Hjemmelaget får et tidlig overtall, men det blir bare ett skudd i ramma, og spiller ikke så bra heller. Tunet får fullt lag igjen og går i angrep, Martin Bjerklund serveres og det er 1-0 til gjestene. Etter ti minutter er de der igjen, Ole Martin Skau Jansson øker til 2-0 på en kontring. Spillet bølger videre og vi må helt mot slutten før Sveiva får hull på Tunets forsvar, Brage Harby sist på den. Med ti sekunder igjen får Sveiva nytt overtall, rekker ikke å få noe ut av det og lagene går til pause på 2-1 ledelse til Tunet.


7O8A3311
Andreas Næss Valbye jubler for en av Sveivas fire scoringer. 

Sveiva starter midtperioden i overtall og nå fungerer det bedre, 2-2 kommer fra Patrick Martinsen etter halvannet minutt. Bare sekunder senere er det igjen overtall til hjemmelaget men nå holder Tunet tett.  Sveiva fortsetter å kjøre og en rakett av Andreas Næss Valbye sender Sveiva i ledelse 3-2. Midtveis skrur Tunet opp tempoet og skaper flere store sjanser, men det er sveiva som finner nettmaskene til 4-2. Nå går det fort her og det er litt «Hawaii». Tunet holder tempoet høyt og i det 17. minutt får de overtall. Det skal imidlertid ikke vare lenge før det er spill fire mot fire. Siste rest av perioden er det Sveiva som presser men det blir ikke mer, pausen kommer og hjemmelaget leder 4-2.

7O8A3399
Ole Martin Skau Jansson er i toppform om dagen og scoret tre ganger for Tunet. 

Vi er i gang med den siste perioden og spillet bølger i høyt tempo med sjanser begge veier.  Tunet får annullert et mål for høy kølle men får reduseringen sin etter fem minutter mens Sveiva treffer innsiden av stolpen og ut like etter. Minuttet senere kommer Tunet på ny i kontra og igjen er det to ganger Ole. når Skau Jansson og Ole Mossin Olesen kombinerer og det er like langt, 4-4. Halve perioden nærmer seg ferdigspilt når Tunet får overtall, men klarer ikke omsette. Sveiva tar grep igjen og setter bortelaget under et formidabelt press. Tunet holder unna med heroisk innsats og det hele må avgjøres med straffekonkurranse.

Der er Tunet overlegne, mens Sveiva bommer på sine første tre straffer setter Martin Kjellemar, Anders Øvereng og Ole Mossin Olesen sine straffer. Dermed er det to poeng til Tunet og et til Sveiva.

KAMPFAKTA Sveiva-Tunet

NBF mobilizie

(C) All rights reserved - ikke bruk materiale fra Assisten.no - innebandyavisen uten skriftlig tillatelse.