Jubilerte på landslaget

7O8A1902
Ole Mossin Olesen feiret 75. landskamper for Norge med å sikre VM-spill, fikk bære kapteinsbindet og kronet dagen med å bli Norges beste poengplukker mot Storbritannia.


Det ble ikke bare syv poeng (3+4), seier og VM-billett da Ole Mossin Olesen feiret 75. kamper på landslaget. Han fikk også være lagets kaptein i jubileumskampen. 

– Først må jeg si tusen takk til Daniel Gidske. Det er stort av han å gi meg kapteinsrommet. Vi bor på rom sammen men han hadde ikke sagt noe om det til meg før vi hadde spillermøte, sier Mossin Olesen til Assisten. 


Det ble 21-1 seier mot Storbritannia, og selv om Norge ikke alltid fremstod som like imponerende mot britene er 29-åringen fornøyd etter oppgjøret.
– Det er synd at vi ikke klarer å holde nullen, men det er mange som får score sine første mål. Så det var mange som fikk gjort unna litt strøm i kølla, så alt i alt må vi være fornøyde når vi scorer 21 mål. Vi kunne sikkert ha scoret 15 til hvis de hadde hatt en dødelig keeper, for han (Michael Andersson) gjorde rett og slett en kjempematch.

Nå er Norge allerede VM-klare etter tre strake seiere i Nitra, i desember venter VM-spill i Praha.
– Det blir veldig gøy. Det er VM i Praha igjen og det er ti år siden jeg debuterte der. 

Året var 2008 da unggutten Ole Mossin Olesen fikk være med til VM første gangen. Det blir et litt annerledes Norge som reiser til Tsjekkia i desember.

– Det laget vi har nå er skrudd litt annerledes sammen. Den gangen var det veldig mange veldig gode innebandyspillere. Da hadde vi mange gode offensive spillere krydret med noen gode defensive spillere. Nå har vi mer et mer helhetlig lag, der vi er avhengig av 15 spillere levererer istedenfor kanskje fem spillere.

7O8A1907
Ole Mossin Olesen sammen med Daniel Gidske som lånte ut kapteinsbindet til jubilanten i dag. 


Selv om det var mange stjernespillere i troppen i 2008, tror dagens jubilant at 2018-versjonen kommer å fremstå som et enda bedre landslag i Praha.
– Da var vi avhengig av at de beste måtte levere for at vi skulle ha sjanse, sånn er det ikke lengre føler jeg. Jeg er veldig trygg på at vi klarer å få til et mer helhetlig Norge nå, både André og Jon-Ketil har tenkt å legge opp en litt annerledes plan enn vi gjort i tidligere VM. Nå er det fler som er mer med og kjemper om plassene og om å spille på tre rekker, enn det vi opplevd på en stund, og selv om vi vært igjennom et generasjonsskifte. Så må vi nok være enda tydeligere på rollefordeling  og sånn, det er lenge til VM men vi ser allerede nå at det begynner å sette seg litt, sier han og fortsetter:

– Har vi en bra pre-season og et par ekstra samlinger på høsten så tror jeg det kan bli veldig gøy. Det er veldig morsomt at vi får en del landskamper til høsten, så vi kan få kjørt inn rekkene ordentlig frem mot VM. 

(C) All rights reserved - ikke bruk materiale fra Assisten.no - innebandyavisen uten skriftlig tillatelse.