Sveiva med sliteseier

7O8A7310
En glohet Nicholay Halvorsen holdt Fredrikstad inne i kampen i litt over to perioder, før Sveiva kunne kontrollere inn tre poeng i kveldens kamp i eliteserien. 


Sveiva tar tak i kampen direkte og skaper flere muligheter i starten, men det er gjestene Fredrikstad som får en drømmeåpning og Robert Lidberg Karlsson setter dagens første scoring etter tre minutter. Sveiva stanger og stanger i starten men utdelingen kommer til slutt i det niende minuttet da Sindre Bjerknes får banket ballen i mål og utlignet. Sveiva setter gjestene under press resten av perioden men noen flere scoringer får ikke hjemmefansen se før pausesignalet lyder.


7O8A7099
Sindre Bjerknes hadde en finger med i de fleste scoringene for Sveiva i kveld. 


Den andre perioden starter med et vanvittig press fra hjemmelaget, og nå er det bare en god Nicholay Halvorsen som ser til at det er uavgjort også etter de første fem minuttene av perioden. Til slutt må han imidlertid kapitulere da Bjerknes finner Brage Harby alene i målområdet og 2-1 til Sveiva. Midtveis i perioden er Fredrikstad litt mere med og skaper noen småfarligheter, men det er hjemmelaget som øker sin ledelse til 3-1 da de får sjansen i overtall etter 13 minutter, etter scoring av Per Christian Brath. Sveiva har en flust av sjanser men Halvorsen er vanvittig god og da er det isteden Fredrikstad og Stian Setterberg som kan kontre inn en redusering. Gleden blir kortvarig, for etter et par store sjanser blir det straffe til Sveiva. Den setter Andreas Sletten sikkert i krysset og 4-2 til Sveiva med 45 sekunder igjen av perioden. Helt på tampen blir det ampert fremfor Sveivas mål og det ender med en utvisning hver.

7O8A7277
Nicholay Halvorsen var uten tvil dagens profil hos gjestene Fredrikstad med 56 redninger.


Fredrikstad starter den tredje perioden med en mann mer og utnytter sjansen etter halvannet minutt. Filip Halvorsrød er frempå for for gjestene og det er 4-3 i målprotokollen. Gjestene er langt bedre med i den siste perioden, men Sveiva fester grep om kampen igjen og setter 5-3 etter fire minutter etter scoring av Kristoffer Bakke. Målet ser ut å gi Sveiva tro på egne ferdigheter igjen og det går ikke mange minuttene før 6-3 ligger bak Halvorsen. Åtte sekunder senere setter Casper Sletten 7-3 og nå blir det tungt for gjestene. Sveiva har full kontroll på oppgjøret og med fire minutter igjen av perioden tar Fredrikstad timeout i et siste desperat forsøk på å krype nærmere. Det er isteden Christoffer Øistad og Sveiva som scorer de to siste målene i kampen og fastsetter sluttresultatet til 8-3.

Etter kampen blir Nicholay Halvorsen fortjent utsett til sitt lags beste spiller og får applaus fra både hjemmelag og trampeklapp fra hjemmelagets supportere. Sindre Bjerknes som fikk utmerkelsen for Sveiva for sin innsats, valgte å gi bort sin premie til Fredrikstads burvekter. Bjerknes syntes Halvorsen fortjente begge premiene for sin innsats, en fin gest av landslagsspilleren. 16-åringen hadde 56 redninger i kampen og har vært svært god for østfoldingene så langt i sesongen og er uten tvil en av lagets nøkkelspillere.

Sveiva-Fredrikstad 8-3 (1-1,3-1,4-1)
Rommenhallen, 198 tilskuere

0-1 (03.02) Robert Lidberg Karlsson (Aksel Jæger)
1-1 (08.40) Sindre Bjerknes (Andreas Sletten)
U2 (15.34) Filip Halvorsrød (hardt spill)
2-1 (25.36) Brage Harby (Bjerknes)
U2 (30.20) Felix Elfstrand (ulovlig dytt)
U2 (31.51) Jæger (spill med hånd)
3-1 (33.46) Per Christian Brath (Bjerknes) spill 5 mot 4
3-2 (38.46) Stian Setterberg (Thomas Bøgle)
4-2 (39.15) A. Sletten (straffeslag)
U2 (39.44) Harby (obstruksjon)
U2 (39.54) Lidberg Karlsson (hardt spill)
U2 (39.54) Billy Persson (hardt spill)
4-3 (41.27) Halvorsrød (Jørgen Sjolte) spill 4 mot 3

5-3 (44.03) Kristoffer Bakke (Brath)
6-3 (47.58) Bjerknes (A. Sletten)
7-3 (48.06) Casper Sletten (Andreas Næss Valbye)
8-3 (56.42) Christoffer Øistad (Bjerknes)
9-3 (59.50) Øistad (Harby)
Skudd: 65-17 (19-4,22-7,24-6)
Dommere: Kristoffersen/Olsen


Sveiva


Kristoffer Östergren

Billy Persson, Christoffer Øistad

Sindre Bjerknes

Brage Harby, Andreas Sletten

Per Christian Brath, Patrick Martisen
Andreas Næss Valbye
Casper Sletten, Kristoffer Bakke

Than Tran Minh, Fredrik Rognlien
Kasper Fjellhammer
Felix Elfstrand, Joakim Nguyen

På benken fra start: Martin Krüger (mv), Eivind Bjørnseth, Victor Ekestubbe

Fredrikstad


Nicholay Halvorsen

Jørgen Sjolte, Christoffer Hemstad

Robert Lidberg Karlsson
Aksel Jæger, Filip Halvorsrød

Henrik Sjolte, Samuel Hellström
Stian Setterberg
Thomas Bøgle, Carl Schultz

På benken fra start: Tobias Petersen (mv), Daniel Svendsen, Ole Martin Norum, Magnus Johansen, Stian Nilsen


(C) All rights reserved - ikke bruk materiale fra Assisten.no - innebandyavisen uten skriftlig tillatelse.