Stort engasjement

IMG 8734
(Foto: Kine Thomassen)

Rundt to tusen utøvere fordelt på 174 lag var i aksjon under årets Stavanger Open som ble arrangert i Stavanger Idrettshall i helga.


STAVANGER: Innebandy er i vinden, det ble bekreftet da Norges største innebandyturnering ble arrangert i Stavanger idrettshall i helga. I hallen fant man bland annet en guttegjeng fra Kampen som nettopp hadde spilt semifinale mot Gjelleråsen.  
– 
Vi gikk på samme skole før, og da var vi tre i klassen som begynte å spille innebandy sammen. Så sluttet jeg, men på ungdomsskolen tok jeg opp igjen innebandysporten. Det hadde vært gøy å bli proff i innebandy, men per nå er det bare en hobby, forteller 13-åringen Hans Martin Boganes.

IMG 8786
Kampen
(oppe fra venstre): Brede Aasen, Geir Arne Robberstad, Torger Sviland, Ruben Vårvik, Vegard Johan Djupvih, Hans Martin Bogenes, James Wong, Hans Martin Hellestræ, Erik Smeby, David Lomeland Torland, Håvard Hauge

Lag fra hele landet
I år er det tiende året på rad det ble arrangert Stavanger Open, og turneringen har blitt så populær at lag i fra hele landet velger å delta. Arrangørene har jobbet opp gjennom årene med å utvikle innebandyturneringen til å bli Norges største.

– Innebandymiljøet vokser og er et veldig godt miljø. Jeg som jobber med innebandy prioriterer å rekruttere fortrinnsvis barn og ungdom, men også flere vennegjenger synes det er gøy å spille innebandy sammen. Mange av de er med her i Stavanger Open og får en wow-opplevelse. Nå har mange av de fått øynene opp for innebandy og vil være med på flere turneringer, sier arrangør Andreas Hagen.

IMG 8823
Arrangør Andreas Hagen er kjempefornøyd med helgens arrangement.

Presidenten tilstede
Det må mye logistikk til for at over 300 kamper skal fullføres på to dager i en hall. Erik Hansen, president i Norges Bandyforbund, hadde tatt turen fra Oslo for å overvære arrangement og var imponert over hvilken jobb arrangøren har gjort.

– Arrangementet er velorganisert, det er det ikke mange arrangement som klarer på denne størrelsen. Jeg vil tro at flere vil ønske å reise hit i fremtiden, for den holder et så godt nivå, av alt fra utøvere til organisering. Det er en turnering med stor T, sier Hansen.

IMG 8796

Erik Hansen, president i NBF, var fornøyd med helgens turnering.

Men selv om innebandy er i vekst så er det en tøff kamp å kjempe på den kommersielle fronten, idretten er i skyggen av andre populære idretter.
– Vi har 54 særforbund i Norges Idrettsforbund. Men det vi ser i media er ski, fotball, håndball og kanskje noe ishockey. Da er det altså 50 forbund igjen som ikke får oppmerksomhet i det hele tatt, hvis de ikke driter seg ut, da kommer de veldig fort i media.

LES OGSÅ: Idrettsglede på Supercamp


Unge jentedommere
Dette var aller første gang jentedommerne fra Kolnes deltok på turneringen. Til tross for at det er historier fra sinte lagledere og publikum, så skremmer ikke dette jentene fra å dømme.

– Vi håper å bli bedre, for vi får både gode og dårlige tilbakemeldinger og har et ønske om å forbedre oss. Noen ganger blir det mye kjefting fra dommerne, da kan vi be dem om å roe seg, hvis ikke får de rødt kort og må sette seg oppe på tribunen. Foreløpig har vi heldigvis bare gitt advarsler, sier Julie Leesam.

IMG 8748
Kristine Thorbjørnsen (til venstre) og Julie Leesam er ikke redde for å blåse i fløyta.