Vurdering eliteserien kvinner 16/17


Da er det eliteserien for kvinner som skal under lupen. Vi har vurdert de seks lagene i årets serie.


Etter at Nor 92 dro seg ur blir det bare seks lag i årets serie. Det gir en del luker i spilleprogrammet som kan gi en litt haltende tabell. Vi har vurdert årets serie og det ser ut til å bli et ganske klart skille mellom de fire beste og de to dårligste.


1. Sveiva (forrige sesong: 1. 15-1-2 174-41 47)
17. sesong, 4 NM-gull (2007,2013,2015,2016)
Spillested: Rommenhallen Hovedtrener: Bård Børresen

Sveiva har herjet i den norske eliteserien i en årrekke og selv om de har mistet en del kvalitet har de også hentet flere interessante spillere. Får en utfordring i å holde Tunet bak seg på tabellen, men det tror vi de klarer. Sveiva har mistet en del tunge navn når Luize Bilinska forsvant til SSL, Lena Gillberg flyttet hjem til Finland og Gunita Kärklina til Latvia. I tillegg er Jenny Vestin gravid og mister en del av sesongen. 

– Vi er ikke helt i rute og er litt ute av fase i forhold til tidligere sesonger. Vi har mistet en del spillere med gode kvaliteter. Men vi har også fått erstattet det meste av det, det vil bare ta litt tid før vi har fått satt det, sier Bård Børresen til Assisten.

Laget har trent hardt men har hatt en del skader og sykdom under forsesongen. I tillegg har man valgt å spisse formen til Europacupspill i oktober.
– Totalt sett er vi greit fornøyd med forsesongen men ikke helt optimalt. Vi har kjørt samme opplegg med sommer og barmark, men med litt mindre folk enn vanlig. Så det tok litt tid før alle var i form, men nå er alt på plass. Er litt spent på første seriematch hvor satte vi er i forhold til hvordan vi vil fremstå. Men det skal bli utrolig digg å komme igang igjen og begynne å spille matcher. Vi har også valgt å være i form til Europacupen. Vi vil til Champions Cup neste år. Det er ekstra motivasjon at vi har den muligheten. Vi gleder oss veldig til den turen vi skal til Tyskland, og har lyst å vise oss frem nok en gang.

Det ble både seriegull og NM-gull forrige sesong, og det er ikke å stikke under en stol at Sveiva ønsker å gjenta bedriften i år.
– Vi er en gullfavoritt. Målsetningen er en topplassering og vi vil ikke være noe dårligere enn ifjor. Vi ønsker også å spille en NM-finale og ta Europacupen. Med den fokus vi har på trening er det ikke å legge skjul på at vi skal bli vanskelige å slå i år så lenge vi har alt på stell.

TROPP:


Målvakter:
Malin Dahler
Thilde Fredriksen

Backer:
Kristine Torp
Maren Bråthen Kristoffersen
Simone Järvinen
Anette Marie Berg
Terese Nilsson
Ingrid Ghosh
Erica Hellberg
Anna Ström
Michelle Ekmo

Sentere:
Jenny Vestin
Oda Langaker
Vilde Branting

Løpere:
Julie Gidske

Marte Arkøy
Victoria Hansen
Henriette Knudsen
Linda Adolphsson
Diana Isjomina
Bertine Aas Hansen

Nøkkelspillere: Malin Dahler, Diana Isjomina, Henriette Knudsen


2. Tunet (forrige sesong: 2. 15-2-1 140-50 47)
17. sesong, 7 NM-gull (1995,1996,2000,2005,2006,2009,2010)
Spillested: Høyenhallen Hovedtrener: Rune Ali Zouhar

Den største utfordreren til Sveiva. Lyktes nesten forrige sesong og dette kan være sesongen de klarer å innta toppen. Har mange unge og lovende spillere og hentet nylig hjem landslagskeeper Live Fosmark som gir et svært godt keeperteam. Forrige sesong ble det ikke seriegull etter at man falt på målforskjell, men man fremsto som en frisk flekt og det skal man fortsette med.

– Vi vil fremstå som et lag med fart og fysisk lag med ambisjoner. Det skal være morsomme kamper å komme å se, sier Rune Ali Zouhar til Assisten.


Lagets nye trener fornøyd med hva han sett så langt under forsesongen.

– Totalt sett er vi ganske fornøyde, jeg er veldig fornøyd med responsen. Så får vi se hvor vi står når sesongen går i gang. Det har vært gode økter og bra oppmøte. 


De har ikke satt noen målsetning, men blir garantert å finne i toppen og kanskje klarer man å utfordre Sveiva til ny kamp om seriegullet.

– Vi har ikke satt opp noe målsetning ennå, det er et arbeid vi har skyvet på. Jeg er mest opptatt av at vi skal forbedre oss. Vi går til hver kamp med et ønske om å vinne, så er det et stykke fra å ønske det til å faktisk gjøre det. Vi har mange unge spillere som kommer å variere i prestasjonene, det er åpenbart. Vi kommer å spille med 8,9,10,11 spillere som er under 18 år den kommende sesongen.

TROPP:


Målvakter:
Maiken Ellis
Live Fosmark

Backer:
Sandra Nilsen
Siri Havre
Andrea Wilhelmsen
Marie Wolf
Sandra Craig
Tina Lundmark
Emilie Thorvaldsen
Frida Christensen
Malin Kvassheim

Sentere:
Sofie Kristiansen
Camilla Heie Larsen
Charlotta Hjorth

Løpere:
Rikke Ingebrigtsli Hansen

Hildegun Holm
Helene Næss
Rikke Solheim
Heidi Homble
Mia Steinbø Andersen
Emma Lunde
Heidi Rød
Kristine Næss Haug
Frida Hermansen
Klara Løfgren

Nøkkelspillere: Charlotta Hjorth, Live Fosmark, Kristine Næss Haug


3. Sagene (forrige sesong: 3. 11-1-6 116-66 35)
5. sesong, 0 NM-gull
Spillested: Bjølsenhallen Hovedtrener: Kenneth Lorentzen

Gode siste halvdel av sesongen og har kanskje seriens beste målvakt. Har hentet inn Mia Østerhaug som blir en stor forsterkning. Det skal bli spennende å se hva lagets nye trener får ut av laget, spesielt etter at han ble signert sent.

– Det har vært relativt hektisk i to uker, men veldig spennende. Man må bare gjøre det beste ut av det i forhold til tiden man har, sier trener Kenneth Lorentzen till Assisten.

Han er fornøyd med hva han sett av Sagene så langt.
– De siste to ukene har vært veldig bra. Vi ligger relativt godt an, de nye spillerne ser veldig lovende ut og de unge som har kommet inn har jeg veldig trua på. Vi har et bra fundament fra ifjor som jeg bygger videre på. Jeg kommer ikke å gjøre noen store forandringer umiddelbart. Vi er i rute og det har sett lovende ut.


Man kan fort bli en utfordrer selv om man ikke har noen uttalt målsetning.

– Skal jeg være helt ærlig så har vi ikke snakket så mye om det. Vi håper at vi kan utfordre de beste, det beviste jentene ifjor at de kan.

TROPP:


Målvakter:
Thea Kristine Ekholt
Katrina-Marie Skjelvik

Backer:
Mia Østerhaug
Martine Jarnæs
Gitte Martinsen
Helene Holst Kristensen
Carina Alice Bredesen
Emma Mikaelsen
Mina Alfredsen

Sentere:
Anne-Sofie Stigum
Marie Gundersen
Hilma Thofte
Tine Marie Bergkvist

Løpere:
Ida Karevold

Josefine Andrén
Stina Sørensen
Anne Austad
Camilla Weibye 

Siri Øian
Marte Amundsen

Nøkkelspillere: Thea Ekholt, Hilma Thofte, Mia Østerhaug


4. Grei (forrige sesong: 4. 11-0-7 117-78 33)
8. sesong, 1 NM-gull (2012)
Spillested: Apalløkkahallen Hovedtrener: Arne Rød

Grei har mistet en del rutine og erstattet det med unge spennende spillere. Kan helt klart utfordre Sagene om tredjeplassen, men høyere opp på tabellen har vi vanskelig for å se at Grei blir å finne. Det har vært en trøblete forsesong der man var sene med å bli ferdig på spillemarkedet, og hadde dårlig kvalitet på treningene en periode.
– Vi ligger vel ikke i rute. Vi skulle hatt litt mere kvalitet på treningene i august, der mangler vi litt. Men så langt det lar seg gjøre med den troppen vi har sånn cirka der vi skal være tenker jeg, sier trener Arne Rød til Assisten.


Man har hentet flere unge og lovende spillere bland annet fra Nor 92 som trakk seg.
 - Vi har vel fått de utespillere ønsket å få inn, og vi fikk tak på keeper etterhvert etter vi var helt uten en liten stund. Vi har prøvd å få inn både unge og eldre spillere, men det er ikke så mange igjen av de eldre å hente. Så lenge man ikke henter spillere i Sverige, så vi vært bevisste på å få inn en del unge norske spillere. Vi ville ha spillere som vill stå på, og som satser på innebandy. Det er i tråd med den tropp vi har.

Nå vil man oppover på tabellen, men Rød vet at det blir tøft.
– Vi tok en fjerdeplass ifjor, jeg vil at vi ska gå en plass opp til i år, men det blir tøft. Tunet og Sagene har store tropper og Sveiva har mye kvalitet, så det blir jævla tøft men det blir morsomt. Vi håper at vi kan gi fra oss litt juling i ny og ne mot de beste lagene.

TROPP:


Målvakter:
Lill Johannessen
Elisabeth Berntzen
Tuva Christoffersen
Lone Evensen

Backer:
Hanne Winter Hansen
Elisabeth Torp
Lene Moen Benkø
Nicole Garcia
Tiril Braathen Øyvik
Stine Branting

Sentere:
Hege Øiseth
Marlén Anderson Simonsen
Rikke Enerly Selstad
Eline Dagestad

Løpere:
Kaja Bråten

Kine Hedlund Eriksen
Mari Christoffersen
Celine Ripel
Kajsa Liljefors
Liga Garklava

Nøkkelspillere: Lene Benkø, Kine Hedlund Eriksen, Malén Anderson Simonsen


5. Bygdø/Monolitten (forrige sesong: 7. 2-0-16 29-136 6)
7. sesong, 0 NM-gull
Spillested: Skøyenhallen Hovedtrener: Johnny Wallenius

En liten spilletropp forrige sesong har blitt bredere. Men det mangler fortsatt litt på kvaliteten. Det blir en hard kamp om å holde Gjelleråsen bak seg på tabellen, men som det ser ut per dags dato bør de klare det.

– Vi har først og fremst fokusert på å finne flere spillere, og det begynte vi tidlig med og laget lister over spillere vi ville kontakte. Vi har sett etter spillere i lavere divisjoner og ikke bare elite og utenlands. Vi har fått in ett bra lag. Vi bygger mye for fremtiden og fått inn spillere som er i rett alder og har gode fysiske forutsetninger, sier trener Johnny Wallenius til Assisten.

Under forsesongen har laget trent godt.

– Vi har hatt gode økter i sommer, kanskje ikke optimalt men det har vært bra. Vi ligger i noenlunde rute etter hva vi hadde tenkt.

Wallenius vet at det blir en tøff sesong, men har uansett håp om å ikke bli sist som forrige sesong.
– Målsetningen er å klare femteplassen, så har vi et lite håp om å overraske over det også. Så er målet å ta oss til semifinale i NM.

TROPP:

Målvakter:
Eline Rød
Hanne Lier Nilsen

Backer:
Julianne Bakka
Maren Eline Klonteig
Jenni Sveen Olsen
Tagori Finn
Ane Johannesen
Synne Staff Nordby
Maren Aabrekk

Sentere:
Venja Reitan Fjøsne
Carolina Jönsson
Mai Asbjørnsen
Camilla Bergsmark

Løpere:
Thea Sofie Inderberg

Mai Tufte Austrheim
Riccarda Katharina Schimanski
Anna Tviberg
Trine Olafsrud
Nina Hulleberg
Kjersti Markestad
Sunniva Hermansen
Ekta Therese Nordnes
Karoline Hatlestad Larsen
Malin Solhaug Hansen

Nøkkelspillere: Anna Tviberg, Carolina Jönsson, Hanne Lier Nilsen


6. Gjelleråsen (forrige sesong: 5. 3-1-14 57-174 11)
3. sesong, 0 NM-gull
Spillested: Lihallen Hovedtrener: Jay Monge

Gjelleråsen kommer til seriestart med eliteseriens tynneste tropp. Det kommer å bli en knalltøff sesong, der de vil slite i bunn sammen med Bygdø/Monolitten. Kan ta seg opp på femteplassen hvis de vinner de rette kampene. Lagets trener sier laget er bedre rustet denne sesongen, men sliter med den tynne troppen.
– Vi er vel godt forberedt. Jeg kom inn sent forrige sesong så forsesongen har vært en helt annen forberedelse denne gang for oss. Vi har jobbet med å forbedre det fysiske nivået og stå rustet til en lang sesong, ja, den er ikke så lang da, sier Jay Monge til Assisten.


De har ikke hatt noe større hell med seg på spillemarkedet under sommeren.

– Vi hadde to spesifike spillere som var litt realistiske å få som vi hadde veldig lyst på, og vi fikk ikke noen av dem. Vi har ikke fått noe spesielt påfyll, vi har fått et par stykk inn som er bra. Vi hadde håpet på litt fler, men det er litt vanskeligere når man ikke er en toppklubb og ligger litt på siden.

Mange venter at Gjelleråsen blir en slagpose i eliteserien denne sesongen, men viste til tider forrige sesong at det finnes en del talent i laget.
– Vi ønsker å ta flere steg, som vi gjorde ifjor. Vi vil bli et vesentlig bedre lag og vi vil kunne spille oftere jevnt med de beste lagene. Vi hadde en periode i midten av sesongen ifjor da vi spilte godt, den perioden vil vi få til å bli lengre i år. Vi har et bra potensiale men vi er for få spillere i troppen per dags dato. 

TROPP:

Målvakter:
Alice Clausen
Madelen Høgnes Syversen

Backer:
Marie Olaussen
Henriette Langhaug
Sandra Vika
Marte Jølsett
Nina Stendebakken

Sentere:
Mari Kristiansen
Ulrika Edin
Iris Bjørnstad
Ingvild Sørflaten

Løpere:
Stine Flatland
Julie Marie Werner
Ingrid Hoem
Rikke Andreassen
Karina Hagberg Jørgensen
Johanna Wenngren

Nøkkelspillere: Sandra Vika, Stine Flatland, Ingvild Sørflaten


Vurderingen av eliteserien er gjort i samråd med utvalgte spillere, trenere og innebandypersonligheter i Norge.

(C) All rights reserved - ikke bruk materiale fra Assisten.no - innebandyavisen uten skriftlig tillatelse.