Sveiva nullet Tunet

7O8A8617
Sveivas nyervervelse Frida Tjärnström var sentral da Stovner-klubben slo de regjerende mesterne Tunet på bortebane.


Toppkamp i Elite damer i Høyenhallen ikveld. Tunet møter Sveiva i det som kanskje kan kalles en liten seriefinale. Skulle Sveiva vinne vil de ligge åtte poeng foran Tunet og ti foran Grei. Vinner Tunet er de bare fem poeng bak. Lagene har spilt helt jevnt de siste årene og det blir små marginer som vil avgjøre utfallet i kveld.

Det har blitt som forventet. Det er høyt tempo og bra trøkk i duellene og jevnt. Vi går til tretten minutter da får Sveiva overtall som de etterhvert leverer bedre og bedre skudd men ingen mål. Det siste som skjer i overtallet er en redning av Maiken Ellis som samtidig får et hardt slag over fingrene, og trenger behandling. Litt is og hjelp og hun er igang igjen, men det så fryktelig vondt ut. Tre minutter igjen, Tunet roter litt i forsvar og det straffes hardt. Frida Tjärnström åpner målkontoen hos Sveiva og de tar ledelsen 1-0. Hun er ikke snauere enn at hun dobler den i neste bytt og det er 2-0 til Sveiva. Tunet skrur på turboen i jakt på redusering før pause men kommer ikke til noen skikkelig avslutning. 

Midtperioden blir omtrent helt lik som den første, bortsett fra at det denne gangen er Tunet som får overtall uten å omsette. Tempoet er like høyt, det gåes til like friskt i duellene men perioden ender målløs. Sveiva har fremdeles to måls ledelse før den siste perioden.

Siste periode kommer igang og det blir et tidlig overtall til Sveiva, Julie Gidske tester Ellis flere ganger og det er sistnevnte som går seirende ut av den duellen. Halvveis bytter vi på å spille overtall, Tunet i overtall i et minutt før de pådrar seg en femminutter for farlig spill. Det blir ikke mål denne gangen heller. Tre minutter gjenstår, kan Tunet gjøre noe i sluttminuttene? Halvannet minutt igen, Tunet tar ut målvakten, men Sveiva holder de på avstand og det blir noen spede forsøk fra distanse som Malin Dahler ikke har noen problemer med. Det ender 2-0 til Sveiva som tar turen over dalen med poengene og er fremdeles ubeseiret.

KAMPFAKTA Tunet-Sveiva

(C) All rights reserved - ikke bruk materiale fra Assisten.no - innebandyavisen uten skriftlig tillatelse.