Vant komfortabelt - til slutt

IMG 7085
Sarpsborg kjempet godt mot forrige sesongs NM-finalister, men Sagene kunne til slutt vinne komfortabelt. 


Det blir en jevn og spennende start på kampen i Skjeberghallen. Et skadeskutt Sagene rullerer på få spillere og hjemmelaget Sarpsborg ser ut å ha troen på sesongens første poeng. Spillet bølger frem og tilbake, selv om gjestene har ballen mest. Sarpsborg tar ledelsen etter kvarteret på frislag da Emelie Sundnes finner nettmaskene. Gleden blir kortvarig, et par minutter senere fyrer Gitte Martinsen løs fra distanse og balle leter seg inn og det er utlignet. I sluttminuttet kommer det to scoringer for gjestene. Først er det Jeanette Stræte som gir Sagene ledelsen, og syv sekunder før slutt kommer også Sagenes tredje mål da Camilla Weibye scorer.


Sagene tar kommandoen direkte i den andre perioden og etter tre minutter kommer også 4-1, da landslagsbacken Mia Østerhaug skyter fra distanse. Et par minutter senere ryker Sagene på en utvisning og da reduserer Sarpsborg. Nora Norheim setter ballen i mål og 4-2. Sarpsborg er bedre etter scoringen, men det er Sagene som skaper mest. Førsterekken til gjestene er kontante da de angriper men sarpingene står godt i mot. Med fem minutter igjen av perioden får de bra rull og til slutt har Hilma Thofte nok rom til å fyre av kanonen og ballen fyker i nettet bak Silje Karlsen. Sagene har kontroll på resten av perioden og kan gå til pause med 5-2 ledelse.  

IMG 7198
Hilma Thofte var sterk bidragsyter til Sagenes seier med to scoringer og fem(!) assist.


I den tredje perioden er det igjen Sagene som scorer det første målet. Perioden er seks minutter gammel da Martine Jarnæs overlister Karlsen. Et par minutter etter får Sagene utvisning, men hjemmelaget klarer ikke å score, men det gjør gjestene og Østerhaug setter sitt andre for dagen i undertallet. Sarpsborg er litt mere med i minuttene etterpå men på tampen rinner det i vei. Først setter ungjenta Hedda Unhammer 8-2, før Østerhaug setter sitt tredje for dagen. Med fire minutter igjen fastsetter Thofte sluttresultatet til 10-2. 


KAMPFAKTA Sarpsborg-Sagene

(C) All rights reserved - ikke bruk materiale fra Assisten.no - innebandyavisen uten skriftlig tillatelse.