Får prøve på SSL-spill

IMG 2146
Rikke Ingebrigtsli Hansen er aktuell for spill i verdens beste liga SSL og Pixbo Wallenstam. Mölnlycke-klubben ønsker det norske supertalentet i troppen allerede neste måned. 


Tunets supertalent Rikke Ingebrigtsli Hansen er ønsket hos Pixbo Wallenstam som ligger på andreplass i verdens beste liga SSL. Mölnlycke-klubben som aldri vært redde for å bruke unge talenter ønsker Ingebrigtsli Hansen på visitt neste måned i utgangspunktet for en kamp, eller muligens to kamper for Pixbo.

– Vi kommer å teste henne ut i en SSL-kamp eller to. Det er for å motivere og inspirere hennes satsning, så det er tanken bak den midlertidige overgangen, sier Pixbos sportsjef Kalevi Pessi til Assisten.

Ingebrigtsli Hansen har tidligere deltatt på den svenske klubbens «camp» og trent flere ganger med SSL-laget. Hun har vært lenge på toppklubbens radar og kan fort få nye sjanser i fremtiden.
– Vi har hatt kontakt med Rikke i flere år og hun har vært hos oss tidligere og trent. Vi møtte henne under Czech Open der hun fikk testet på tøffere motstand. Så nå ønsker vi la henne få prøve på og føle litt på SSL-spill. Det er jo hennes drøm, men det er nok noen år til før hun melder en permanent overgang, hun må bli ferdig med skole og sånn først.

Det meste tyder nå på at vi får se Ingebrigtsli Hansen i rødt og hvitt neste måned, det bekrefter Tunets leder Per-Erling Terjesen.
– Klubbene er enige om premissene for det som blir et «utlån». Det blir en overgang frem og tilbake innenfor regelverket til IFF. Det blir tre uker der hun får lov å teste spill i Pixbo, og får smake på hvordan det er å spille SSL-match og nivået der. Det skal motivere for fortsatt satsing sånn at hun får se hva som venter, og kan ta noe noen steg videre i utviklingen, forteller Terjesen.

IMG 2016
Rikke Ingebrigtsli Hansen har gjort 14 poeng på seks kamper denne sesongen.

For Tunet som klubb var det selvfølgelig stort da toppklubben Pixbo tok kontakt.
– Det er klart at det er smigrende at en SSL-klubb har lyst å bruke en av spillerne våre. Det blir lagt merke til at vi får frem talenter, så det er et anerkjennende for den jobben vi gjør hver dag i klubben. 


Tunet-vingen mister eliteserie-kampen mot Bygdø/Monolitten 18. november.
– Vi vet at da vi slipper henne så vi mister henne i en obligatorisk kamp, men vi synes det er viktig at gi muligheten til Rikke og ville gi henne sjansen at teste på spill i SSL. Etter det jeg kjenner til så spiller hun kampen mot Warberg i midten av november og så er hun tilbake og spilleklar i neste serierunde.

Ingebrigtsli Hansen har gjort 14 poeng (11+3) på seks kamper så langt i sesongen. Forrige sesong ble 17-åringen nummer tre i poengligaen i eliteserien med 27 poeng (16+11), det ble også en fjerdeplass og 14 poeng (9+4) i NM-sluttspillet der det ble NM-gull både som senior og i J16-klassen.

Ingebrigtsli Hansen står bokført med åtte U19-landskamper for Norge, der det blitt fem poeng (3+2) og en VM-turnering på U19-nivå.

(C) All rights reserved - ikke bruk materiale fra Assisten.no - innebandyavisen uten skriftlig tillatelse.