Vant slaget om ´dalen

7O8A8417
Sveiva viste ingen nåde i «Slaget om Groruddalen og sanket sin tredje strake seier i årets eliteserie.


Lokalderby i Rommenhallen i kveld. Groruddalens damelag, Sveiva og Grei skal måle krefter. Sveivas Alex Jureksson gikk hardt ut og sa at i år skal Sveiva gjenerobre tronen og at målet er å vinne alt. Kan Grei som i fjor stikke kjepper i hjulene deres i første møte?

Dommerne setter kampen igang og Sveiva rett opp med en avslutning etter bare to sekunder. Hjemmelaget setter høyt tempo fra start og etter fire minutter tar de ledelsen ved Henriette Knudsen som kjemper ballen i mål fra bak målet, 1-0. Grei utlikner tempoet men virker allikevel å henge litt etter og de satser mer på kontringer. Spillet bølger og det er noen spede sjanser, mest til Sveiva. Helt mot slutten gjør hjemmelaget en feil i forsvar og gir Grei sin største sjanse men Malin Dahler er med og perioden ebber ut med 1-0 seier til Sveiva.

Midtperioden starter med et brak, før halvminuttet er gått har det blitt to store sjanser til gjestene og en stor til hjemmelaget. Grei har satt fart på og Etterhvert er Sveiva helt på høyde igjen. Det gjentar seg fra første periode når Sveiva øker til 2-0 etter fire minutter ved Kristine Næss. Tempoet øker og sjansene kommer, nå er det Grei som er mest på hugget og det bølger. Sveiva setter inn sin nye stjerne Petra Hlozankova, hun er hurtig jobber over det hele og er et uromoment foran mål i angrep. Klokken tikker til 16 minutter og Sveiva har tatt grep igjen og etter litt surr foran Grei´s mål kan Hanne Hedlund Eriksen feie inn 3-0. Sveiva kjører på og med mindre enn to minutter igjen øker de til 4-0, denne kommer fra distanse etter en retur fra Grei´s keeper er det Kristine Torp som banker ballen i mål. Noe som også blir pauseresultatet.

Siste periode er i gang og nå er det Sveiva som tar kommandoen. Og etter snaue fire minutter er det klart for 5-0, Kristine Næss med sin andre. Grei blir presset hardt men kommer på en kontring som ender i straffe. Den tar Rikke Enerly Selstad, setter fart rett fram og banker sikkert inn 5-1. Spillet bølger igjen og i høy fart blir det litt rotete begge veier. Det blir ikke flere mål i denne kampen. Sveiva befester toppen med tre nye velfortjente poeng.Tre strake for Sagene
I dagens andre kamp var det jevnt i to perioder før et par kjappe scoringer i den tredje perioden ødela spenningen. Sagene tok sin tredje strake seier etter 8-3 over et godt kjempende Gjelleråsen.

KAMPFAKTA Sveiva-Grei
KAMPFAKTA Sagene-Gjelleråsen

(C) All rights reserved - ikke bruk materiale fra Assisten.no - innebandyavisen uten skriftlig tillatelse.