Legende tar over Sverige

blfoutlcq3exs94i7ndy
(Foto: Per Wiklund)

Åsa Karlsson er med i Bratislava som assisterende landslagssjef for Sverige, etter mesterskapet tar hun over roret for verdens beste landslag. 

Åsa «Kotten» Karlsson var en av verdens absolutt beste spillere og har en merittliste som få kan matche, om noen. Etter spillerkarrieren har hun i tillegg seilet opp som en av verdens beste trenere og blir fra mars 2018 Sveriges landslagssjef for kvinner.

48-åringen er inne i sin andre periode som assisterende landslagsjef for Sveriges kvinner og ledet forrige vår U19-landslaget til VM-gull, et landslag hun forøvrig vært med og startet opp sammen med Kristina Landgren. Som spiller har hun 7(!) SM-gull, 3 Europacup-gull i tillegg til EM-gull og VM-gull for Sverige. Som trener har det som sagt blitt VM-gull på U19-nivå som landslagssjef og to VM-gull som assisterende landslagssjef.

Karlsson tar nå over roret etter Andreas Lundmark som leder Sverige under mesterskapet i Bratislava før han gir seg. Lagets stjerne Anna Wijk er fornøyd med valget av ny landslagssjef.
– Det er et bra valg. Jeg liker Åsa, hun er taktisk god og en god pådriver. Det føles som hun er klar for å ta over, sier Wijk i en pressemelding.

Karlsson har skrevet under en avtale som strekker seg over fire sesonger, hun ser frem til å lede Sverige de kommende årene.
– Det skal bli kjempemoro og er en stor ære. Jeg ser frem mot å utvikle innebandyen og landslaget. Det blir en herlig utfordring.

Kilde: Pressemelding Svenska Innebandyförbundet

(C) All rights reserved - ikke bruk materiale fra Assisten.no - innebandyavisen uten skriftlig tillatelse.