Svensk dommerskandale

23054031853 7c4b691a62 z
(Foto: Topi Naskali/IFF)
Et dommerpar mangler da VM starter på fredag. Det svenske dommerparet Therese Edin og Frida Nilsson er suspendert av IFF da de ikke klart de fysiske testene. 


Det svenske dommerparet Therese Edin og Frida Nilsson får ikke dømme VM kommende uker.
Dommerparet som tidligere i høst ble suspendert i SSL har ikke klart de fysiske testene og har bare dømt tre kamper i den hjemlige ligaen, men valgte allikevel å melde inn at de hadde klart testene til IFF. I og med at de ikke klart testene er nå dommernominasjonen dratt inn og VM gjennomføres med seks dommerpar isteden for syv som var den opprinnelige planen. Edin/Nilsson bland annet dømte semifinalen mellom Tsjekkia og Finland i VM 2015. 
– Det er ekstremt kjedelig at Therese og Frida ikke er klare for dømming i VM. Dommerkomiteen i IFF har blitt satt i en situasjon der de ikke hadde noe annet valg enn å dra inn nominasjonen, da de ikke oppfylte kravene for å dømme VM da de ble nominert, sier generalsekretær John Liljelund i IFF i en pressemelding.

Dommerne som skal dømme VM er forøvrig Tomas Kostinek/Martin Reichelt (Tsjekkia), Tom Kirjonen/Jyrki Sirkka (Finland), Juhani Kirves/Henrik Snellman (Finland), Binbin Lin/Carmen Teo (Singapore), Thomas Lehmann/Andreas Manser (Sveits) og Jörgen Andersson/Daniel Dufvenberg (Sverige). 

(C) All rights reserved - ikke bruk materiale fra Assisten.no - innebandyavisen uten skriftlig tillatelse.