De regjerende mesterne ble for sterke

Det norske U19-landslaget startet VM i finske Lahti onsdag morgen og som forventet ble det tøft mot regjerende verdensmester Sverige.

Det ble som ventet en tøff start på VM når Sverige stod på den andre siden. Allerede etter et minutts spill tar svenskene ledelsen etter et brudd på midten og et skudd som sitter over skulderen på keeper. Etter to minutter skal Norge få en kjempesjanse, men i stedet for å ta med seg ballen alene med keeper velger man å ta en avslutning fra distanse som går over mål.  Etter syv minutter utnytter svenskene en feil og øker til 2-0. Kort tid etter får vi en ny stor muligheten to mot en, men nok en gang treffer vi ikke målet. Kort tid etter det øker i stedet svenskene til 3-0 på en retur. Svenskene trommer på videre og når første perioden er over leder de 7-0. Poengvinneren i SM-sluttspillet Ellen Lundin har starta VM som hun avslutta sluttspillet og gjort tre poeng.

Svenskene fortsetter der de slapp i den første perioden og økter til både åtte, ni og 10-0. Åtte minutter ut i midtperioden skal vi få en redusering og for en scoring det er. Amalie Søgaard Tysland nede ved rundvantet slår et fantastisk pass opp til Sol Julia Johansen høyt i slottet. Med et perfekt skudd i det lengste hjørnet sørger kapteinen for Norges første VM-scoring. Før pause setter svenskene to scoringer til og lagene tar pause på 12-1 til svenskene.

Sverige scorer fire til i den siste perioden, mens undertegnede sitter på flyet til Helsinki. Norge taper tilslutt 1-16, men det viktigste i dag var å komme inn i VM, få tempoet i kroppen, kjenne på dekket og bli kvitt litt nerver. Det er i morgen det virkelig gjelder når Polen står på motsatt banehalvdel. Amalie Søgaard Tysland blir kåret til Norges beste spiller av den lokale juryen.

Innebandyavisen vil være på plass i Lahti når det norske laget møter Polen i morgen klokken 18.00 norsk tid.