Oppskriftsmessig fra "nye" Sveiva

IMG 5722
GOD ÅPNING: Sveivaspillerne kunne juble for seks scoringer mot Sarpsborg i seriepremieren.


Det er knyttet store forventninger til Sveiva som har forsterket seg kraftig siden fjorårssesongen. Etter seriepremieren var det mye som tydet på at Sveiva blir å regne med denne sesongen.Lørdag formiddag var det Sveivas tur til å starte sesongen. De tok i mot Sarpsborg i Rommenhallen. Sveiva har tidligere uttalt at de ønsker å kjempe helt i toppen denne sesongen, og etter en hektisk sommer på overgangsmarkedet er det mye som tyder på at Stovnerklubben mener alvor. Sveiva hadde en rekke nykommere i troppen, og ut i fra seriepremieren å bedømme kan det tyde på at Sveiva er topp motivert for en sesong helt i toppen av tabellen.

Hjemmelaget tok føringen fra første sekund. Etter fire minutter åpnet Frikk Bruland scoringskontoen etter sommerens overgang fra Grei. Sveiva senket ikke tempoet etter scoringen, snarere tvert i mot. Kaptein Sindre Bjerknes økte ledelsen før Christoffer Bakke satte inn hjemmelagets tredje scoring i seriepremieren. To minutter før dommeren blåste av førsteperioden reduserte Sarpsborg ved Marcus Hamrin. Stillingen var dermed 3-1 til pause.


IMG 5717
Kristoffer Bakke fyrer av for Sveiva i kampen mot Sarpsborg. 

Andreperioden ble noe helt annet enn førsteperioden. Den ble preget av mange dueller og mye stopp i spillet. Sveiva hadde ballen mest, men greide ikke skape de store sjansene mot et Sarpsborg-lag som forsvarte seg hederlig. Det åpnet seg omsider mot slutten av perioden. Felix Elfstrand og Christoffer Bakke satte inn hvert sitt mål for hjemmelaget, mens Patrick Hjemgård satte inn Sarpsborgs andre scoring for dagen. Før sisteperioden var stillingen 5-2 til Sveiva.Sisteperioden ble en transportetappe for hjemmelaget. Sarpsborg virket å ha gitt opp håpet om bortepoeng, og Sveva skrudde ned tempoet og kontrollerte inn sesongens første trepoenger. To minutter før slutt satte Sindre Palving inn kampens siste scoring og fastsatte dermed sluttresultatet til 6-2. Sveiva fikk en god start på sesongen, mens Sarpsborg måtte ta den tunge turen tilbake til Østfold med null poeng i bagasjen.

LES OGSÅ: Avgjorde helt på tampen

Sveivas Kaptein, Sindre Bjerknes, var fornøyd etter sesongpremieren.

- Vi leverte en god kamp i dag. Vi viste en fin bredde i troppen og nykommerne markerte seg fra første stund. Vi har mye positivt å bygge videre på etter denne forestillingen, sier han til Assisten.

Sarpsborgs hovedtrener Jonas Magnussen tror laget reiser seg raskt etter tapet i sesongpremieren.

- Kampen blir ødelagt i løpet av de ti første minuttene. Vi slipper inn tre mål før kampen hadde satt seg. Det ødela for oss i dag. Når det er sakt er Sveiva et meget godt lag. Vi må bare heve blikket og se framover. Jeg føler meg sikker på at vi kommer til å levere mange gode kamper denne sesongen.

Sveiva - Sarpsborg 6-2 (3-1,2-1,1-0)

Rommenhallen, 215 tilskuere. 

Mål Sveiva: Kristoffer Bakke 2, Frikk Bruland, Sindre Bjerknes, Felix Elfstrand, Sindre Palving Christiansen.

Mål Sarpsborg: Marcus Hamrin, Patrick Hjemgård.

Utv.: Sveiva 3x2 min., Sarpsborg 4x2 min.

Skudd: 27-16

Dommere: Ingebrigtsli/Henriksen(C) All rights reserved - ikke bruk materiale fra Assisten.no - innebandyavisen uten skriftlig tillatelse.