Vil nærmere topplagene

IMG 0195
Bygdø/Monolitten ble sist i eliteserien forrige sesong, nå ønsker lagets nye trener å kunne utfordre toppklubbene på sikt.


Bygdø/Monolitten ble sist i eliteserien forrige sesong med en fattig seier. I år håper lagets nye hovedtrener at man skal nærme seg topplagene, spille mer underholdende og ha minst to lag bak seg da sesongen er over. 

– Vi har som mål og utvikle oss og bli ett mer offensivt lag som prøver by på underholdende innebandy. Vi ønsker og å minst mulig være ett lag som bare satser på omstillinger og står i forsvar. Så vi har som målsetning å bli topp fem, og att vi ska klare poeng mot dem forventede topplagene Sagene, Tunet, Sveiva og Grei, forteller Robert Henriksen Jensen til Assisten.


Han tror eliteserien blir langt jevnere enn forrige sesong.
– Serien er nok litt svakere enn i fjor, hvilket er perfekt for oss som gjør ett generasjonsskifte og ska gi mange unge sjansen. Fire lag skal være litt bedre enn oss, Gjelleråsen og Sarpsborg i det lange løpet. Men og slå disse i enkeltkamper er fullt mulig. Jeg tror også topplagene vill slå hverandre ofte i år, med Sagene som vinneren av serien til slutt. 

Robert og Espen
I sommer kunne Bygdø/Monolittens leder Espen Berg presentere Robert Henriksen Jensen (til høyre) som ny hovedtrener. 

Bygdø/Monolitten har mistet et par spillere til andre lag og skiftet ut en mengde spillere, samtidig som det er mye nytt i stallen etter sommeren, uten at det foreligger noen større dramatikk rundt det.

– Det er tre treninger i uken som gjelder om du skal spille i Bygdø/Monolitten under meg. Noen skiftet for dem ønsket nye utfordringer, mens resten ikke var villig og legge ner den tiden jeg krever. Da satser vi heller på dem yngre som er villige og trene. Er veldig fornøyd med «silly season» og vi har kommet ut som ett lag med mer kvalitet og flere strenger og spille på.

Jensen tror at klubben vil nærme seg toppen i løpet av noen sesonger.
– Vi har forsterket troppen og har sunn konkurranse situasjon i laget på trening og i kamp. Fått in spisskompetanse i Lisa Olsson fra svenske KAIS Mora og så har vi ett av seriens beste keeper par i Hanne Lier Nilsen og Charlotte Reenskaug Johnsrud. Så att vi vill ta ett skritt nærmere toppen er det ikke noe tvil om. Vi vill først og fremst bli ett jevnere lag som ikke svinger like mye i våre prestasjoner, men det vill ta to-tre år før vi er med i medaljekampen. 

Bygdø/Monolitten serieåpner på bortebane mot tittelutfordrer Sveiva lørdag.

Bygdø/Monolittenbmil
(6. plass - 15 kamper - 1-0-0-14 - 3 poeng - Hovedtrener: Robert Henriksen Jensen)

Spillere inn: Lea Heeremans Øyvik (Tunet), Helene Karlstrøm (Ski), Siri Øian (Holmlia), Lisa Olsson (KAIS Mora, Sverige), Malin Bladh (KAIS Mora, Sverige), Charlottte Renskau Johnsrud (egen junioravdeling), Rebecca Fløisand (egen junioravdeling), Fanny Westheim (egen junioravdeling), Julie Noer (egen junioravdeling), Helle Meland (egen junioravdeling), Marie Falch (egen junioravdeling), Juni Reitan Fjøsne (egen junioravdeling)


Spillere i avgang:
Anna Tviberg (Sveiva), Eline Rød (Sveiva), Julianne Bakka (Tunet), Trine Olafsrud (Vågsbygd), Camilla Bergsmark (lagt opp), Sunniva Hermansen (lagt opp), Karoline Hatlestad Larsen (lagt opp), Jenni Sveen Olsen (trapper ned), Ane Johannesen (trapper ned), Maren Aabrekk (trapper ned), Synne Straff Nordby (trapper ned), Kjersti Markegård (trapper ned), Johnny Wallenius (trener)(C) All rights reserved - ikke bruk materiale fra Assisten.no - innebandyavisen uten skriftlig tillatelse.